Efektyvi vyrų kirpyklos reklama

Rugilė Uždavinytė
2023-01-09
7 minutės
Instagram iconFacebook iconLinkedin icon

Grožio paslaugų pasaulyje varžytis nėra taip paprasta. Naujausių technologijų varomoje grožio industrijoje laimi tie, kurie neatsilieka nuo marketingo naujovių, domisi pažangiais verso valdymo įrankiais ir rūpinasi, jog jų grožio salonai atitinktų modernaus vartotojo lūkesčius.

Deja, paskutinė vieta lieka grožio paslaugų teikėjams, nespėjantiems žengti koja kojon su verslo naujovėmis. Kaip 2022-aisiais metais vyrų kirpykloms išlaikyti pranašumą prieš konkurentus ir kurti klestintį verslą?

Peržvelkime svarbiausius grožio verslo auginimo patarimus vyrų kirpykloms (ir ne tik)!

Būk matomas Google ir Google Maps

93% internete atliekamų veiksmų prasideda Google. Nesvarbu, ar vartotojas ieško atsakymo į rūpimą klausimą, ar nori rasti kirpėją savo mieste, Google ir Google žemėlapiai yra vieta, kurioje privalai būti matomas. Tad galbūt metas patobulinti savo verslo strategiją, kad taptum lengviau atrandamas internete?

Kaip užtikrinti, jog klientai tave atrastų Google?

Grožio salonai, kuriuos gali atrasti Google paieškoje bei žemėlapiuose gai pasigirti kur kas gausesniais klientų užsakymais, nes, pripažinkime, kartais grožio paslaugų prireikia spontaniškai, tą pačią dieną.

Jeigu nori matyti savo saloną Google, tau tereikia užregistruoti savo verslą ir nurodyti tikslią salono vietą šiame puslapyje: www.google.com/business.

Nepamiršk suteikti kiek įmanoma daugiau naudingos informacijos apie salono darbo laiką, klientų atsiliepimus, bei įdėti savo geriausių darbų nuotraukas.

Leisk klientams registruotis internetu

Klientų pritraukimas šiandien būtų vargiai įmanomas, jeigu paslaugų negalėtume pirkti ar rezervuoti internetu. Nuo grožio verslo iki maisto užsakymo ar drabužių pirkimo - šiandienos vartotojas vertina patogumą pirkti paslaugas be pastangų, tiesiog benaršant internete.

Jeigu tavo salono tinklapyje nėra įmanoma užsirašyti į grožio paslaugas internetu, gali išbandyti tokias grožio verslo administravimo programėles kaip Watalook. Tai vieta, kur gali ne tik vesti patogų darbo kalendorių, bet ir susikelti darbų portfolio ir aktyvuoti internetinių rezervacijų funkciją klientams - visa tai vienoje programėlėje!

Pradėk lojalumo programą

Bet kurio verslo atstovai patvirtins - lojalumo programos vis dar veikia! Tai vienas patikimiausių būdų ne tik išlaikyti tavo salone dažniau besilankančius klientus, bet ir pritaukti naujų veidų.

Ir tam net nereikia didelio pasiruošimo. Užtenka savo socialinėse paskyrose paskelbti „Užsisakyk 5 kirpimus ir 6 kirpimas - nemokamai“ ir pasigaminti lojalumo kortelių.

Išbandyk socialinių tinklų marketingą

Aktyvios paskyros Facebook, Instagram, YouTube bei kitose platformose - be galo svarbi verslo strategija, kurią kirpyklos ir salonai naudoja siekdami pritraukti klientus, aktyvius socialiniuose tinkluose.

Tam nebūtina samdyti marketingo profesionalų. Daugybė smulkaus verslo atstovų sėkmingai vilioja naujas auditorijas tiesiog reguliariai keldami patrauklų ir aktualų turinį į Instagram ir Facebook Stories bei jų salono profilius.

Savo Facebook marketingo strategiją gali paturbinti užsisakydamas Sponsored Ads. Jeigu tavo salone atsirado naujas madingas kirpimas - nesidrovėk ir pranešk apie tai ne tik savo sekėjams bet ir visai tikslinei auditorijai.

Instagram - ta vieta, kur gali sėkmingai kurti ryšius su kitais grožio verslo atstovais ir taip plėsti sekėjų ratą. Pavyzdžiui, galbūt savo salone naudoji tam tikro gamintojo kosmetiką? Sek jų paskyrą ir nuolatos pažymėk juos Instagram istorijose bei įkeltose nuotraukose!

Skelbk klientų atsiliepimus

Tam tikra grupė vartotojų tiesiog šventai pasitiki kitų klientų atsiliepimais internete. Tad kodėl to neišnaudojus savo verslo naudai?

Paskatink savo lojaliausius klientus pasidalinti jų įspūdžiais ir patirtimi tavo salone. Jie tai gali padaryti tavo Google verslo puslapyje, Facebook puslapyje ar pačiame grožio salono tinklapyje (jeigu jame yra sukurta atsiliepimų skiltis).

Watalook taip pat leidžia meistrams susikurti savo paslaugų puslapį su skiltimi klientų atsiliepimams.

Išnaudok partnerystės programą

Turi ištikimų klientų, kurie nuolatos lankosi tavo salone? Pasiūlyk jiems bendradarbiauti! Partnerystės programa - tai galimybė tau ir tavo pastoviems klientams gauti naudos rekomenduojant tavo paslaugas kitiems.

Kaip tai veikia? Tavo klientai-partneriai rekomenduoja ir dalinasi žinia apie tavo paslaugas savo draugams, kaimynams, kolegoms. Už kiekvieną partnerio atvestą naują klientą tu jam pasiūlai tam tikrą atlygį: tai gali būti nuolaida tavo paslaugoms, 10% nuo sumos, kurią sumokėjo jų atvestas klientas, ir pan.

Nepamiršk, tavo vyrų kirpyklos verslo sėkmė priklauso ne tik nuo paslaugų kokybės bei geros atmosferos salone, bet ir nuo to, kiek lanksčiai prisitaikai prie modernaus vartotojo poreikių! Išbandyk šiuos patarimus ir stebėk, kaip tavo vyrų kirpykla sėkmingai skinasi kelią grožio industrijoje!

Panašūs įrašai

Kaip gudrumas ir tikėjimas savimi padėjo Victoriai Boro tapti grožio verslo sėkmės etalonu

Naujausiame Watalook epizode kalbiname vieną labiausiai įkvepiačių nagų verslo asmenybių - Victoria Boro, kuri dalijasi savo genialia išmintimi ir patirtimi

SKAITYTI
Gintarė Pribuišė - meistrė, tikinti, jog savo darbą būtina dirbti tik su meile

Gintarė Pribuišė - viena pavyzdingiausių permanentinio makiažo meistrių, visko pasiekusi tik ilgo ir kruopštaus darbo dėka

SKAITYTI
Nuo turizmo administravimo iki stilingiausio nagų salono Užupyje: Ievos Viščinytės istorija

Fingers Crossed Nails Studio įkūrėja Ieva Viščinytė dalijasi, ką jai teko pereiti, kad galiausiai įkurtų vieną stilingiausių nagų studijų Vilniuje.

SKAITYTI
Meistrė ir mokytoja iš didžiosios M: Polina Zinger apie Lietuvos nagų industriją

Viena populiariausių Watalook nagų meistrių ir mokytojų Polina Zinger pasakoja apie savo pašaukimą ir darbo principus

SKAITYTI
Klientų neatsiginantis barberis Ramūnas Pocius - apie žmogiškumą ir paprastumą versle

Vienas pirmųjų Klaipėdos barberių Ramūnas Pocius dalijasi apie savo verslą ir pagrindinius savo darbo principus - paprastumą ir žmogiškumą.

SKAITYTI
Indrė Širkienė - kaip susikurti savo identitetą ir jį komunikuoti grožio versle

Sužinok kaip ir nuo ko pradėti komunikuoti socialiniuose tinkluose, kokių klaidų nedaryti ir kaip surinkti didesnę auditoriją.

SKAITYTI
Kardinalūs karjeros posūkiai atsiperka: “Nagų Džiunglės” įkūrėjos Raimondos istorija

Šiame epizode kalbamės su ypač gerai žinoma Lietuvoje nagų meistre - Raimonda arba dar kitaip atpažįstama kaip Nagų Džiunglės.

SKAITYTI
Kaip nagų meistrė Greta Rum susikūrė savo grožio imperiją

Šiame epizode kalbamės su vieno pirmųjų grožio salonų, prisijungusių prie Watalook, savininke bei manikiūro meistre - Greta Rum.

SKAITYTI
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Tapk Watalook Bendruomenės Nariu