Meistrė Daiva Žilienė: ką reiktų žinoti apie antakių mikropigmentaciją

Daiva Žilienė
2023-04-26
3 minutes
Instagram iconFacebook iconLinkedin icon

Mūsų blogas su malonumu pristato dar vieną svečią - Watalook meistrę Daivą Žilienę. Daiva - patyrusi vizažistė, permanentinio makiažo meistrė ir grožio salono „Orseidė” vadovė. Specialistė taip pat dėsto vizažą Panevėžio Kolegijoje ir yra laimėjusi ne vieną garbingą titulą grožio ekspozicijose ir konkursuose. 

Šįkart kviečiame paskaityti Daivos patarimus apie antakių mikropigmentaciją, kurie bus įdomūs kiekvienam smalsaujančiam ar norinčiam išbandyti šios procedūros privalumus.

Viskas apie mikropigmentaciją ir priežiūrą tarp procedūrų

Mikropigmentacija - tai dar kitaip vadinamas ilgalaikis makiažas arba permanentinis makiažas. Ši procedūra dažniausiai naudojama norint sukurti ilgalaikį antakių, akių ir lūpų kontūrą ir spalvą. Tačiau mikropigmentacijos principais taip pat paremtos ir kitos kosmetinės-pagalbinės procedūros: krūtų aureolės ryškinimas, galvos odos išplikusių vietų tušavimas, veido ilgalaikis makiažas t.y. dirbtiniai apgamai, strazdanos.
Nors daugeliui įprasta, jog mikropigmentacija paprastai atliekama norint pasiryškinti savo veido bruožus, kitiems tai yra tikras išsigelbėjimas siekiant sutaupyti laiko: juk taip patogu ryte atsikėlus iškart atrodyti tarsi lengvai padažytais antakiais, ryškesnėmis akimis ir švelniai paryškintomis lūpomis. 

Prieš procedūrą: ką būtina žinoti

Kaip ir dauguma ilgalaikių procedūrų, mikropigmentacija taip pat reikalauja tam tikro pasiruošimo. Kadangi teoriškai tai - invazinė procedūra (panaši į tatuiravimą), čia galioja keletas svarbių taisyklių.

Visų pirma, bent savaitę iki procedūros (o geriausia dvi ar ilgiau) negalima lankytis soliariume ir degintis saulėje. Kodėl? Kaip visi žinome, įdegimas skatina odos viršutinio sluoksnio regeneraciją. Jeigu atliksite antakių pigmentaciją ant šviežiai įdegusio veido, pasiektas efektas tiesiog nusilups kartu su įdegiu. Tas pats galioja cheminiam pylingui - rūgštinės veido procedūros taip pat sukelia odos paviršiaus regeneraciją, ir tai be abejo sumažins ilgalaikio makiažo efektą.

Taip pat savaitę iki procedūros svarbu nedažyti antakių cheminiais dažais, o likus 24 val. iki procedūros nevartoti alkoholio (alkoholis skystina kraują). 

Kaip atliekama mikropigmentacijos procedūra

Šios procedūros metu po oda itin plona adatėle yra suleidžiamas spalvos pigmentas. Spalva parenkama individualiai pagal kliento spalvinį tipą, jo norus ir pageidavimus. Mikropigmentacija dažnai painiojama su dekoratyvinėmis tatuiruotėmis, tačiau mikropigmentacijos metu pigmentas suleidžiamas dermos paviršiuje (iki 0,8 mm), o tatuiruojant giliau (apie 2mm). Tokiu būdu ilgalaikis makiažas atrodo natūraliai ir subtiliai, o skausmas yra minimalus - nepalyginamas su tikru tatuiravimu.

 Gijimas po mikropigmentacijos kiekvienam vyksta individualiai, tačiau daugumai klientų susidaro smulkūs šašiukai, kurie natūraliai pasišalina savaitės ar 10 dienų laikotarpyje. Šašiukų negalima krapštyti ar šukuoti - antraip pakenksite galutiniam rezultatui. Niežėjimas yra natūralus procesas po procedūros atsinaujinant pažeistai odai. Po pirmos procedūros praėjus 6 savaitėms yra atliekama korekcija. 

Priežiūra po procedūros

Kaip jau minėjau anksčiau -  invazinė mikropigmentacijos procedūra reikalauja tiek tinkamo pasiruošimo, tiek teisingos priežiūros gijimo laikotarpiu.

Iškart po mikropigmentacijos procedūros ateinančias 48 val. reiktų vengti stipraus prakaitavimo, 2 savaites vengti saulės ir soliariumo, nenaudoti šveitiklių, rūgščių. Jeigu ilgalaikis makiažas atliktas akių srityje, savaitę po procedūros nesidažyti tušu. Atnaujinti ilgalaikį makiažą reiktų daugmaž po 1-1,5 metų, tačiau kiekvienas atvejis individualus - riebesnėje odoje pigmentas pasišalina greičiau, sausesnėje išsilaiko kiek ilgiau. Taip pat labai svarbu pasirinkti kompetentingą specialistą, kuris kokybiškai atliktų procedūrą. 

Dažnai susiduriu su klausimu, ar po ilgalaikio makiažo reikia cheminiais dažais dažyti antakius? Jeigu jūsų antakių plaukeliai šviesūs ar žili, tikrai reikia. Jeigu antakių plaukeliai tamsūs – dažyti cheminiais dažais nebūtina. 

Jeigu esate iš tų žmonių, kurie dar tik svarstote išbandyti šią procedūrą, galite būti tikri: mikropigmentacija - tai saugi ir populiari kosmetinė procedūra, be kurios daugybė moterų jau nebeįsivaizduoja savo grožio rutinos.

Po jos oda gyja greitai ir lengvai, o jums tereikės tik šiek tiek kantrybės pirmąsias savaites vengiant saulės ir kitų procedūrų.

Daiva Žilienė

Permanentinio makiažo meistrė

Daiva Žilienė

Permanentinio makiažo meistrė

Panašūs įrašai

Psichologė Ieva Molienė: kaip meistrui palaikyti sveiką vidinę savijautą

Šiame Watalook Podcast epizode kalbamės su klinikine psichologe Ieva Moliene apie tai, kaip išmokti suprasti klientų norus ir poreikius.

SKAITYTI
Watalook bendraįkūrėjas Klaudijus Ambrožas apie grožio industriją ir Watalook misiją

Šiame Watalook Podcast epizode į studiją pasikvietėme Watalook bendraįkūrėją ir generalinį direktorių - Klaudijų Ambrožą.

SKAITYTI
Pokalbis su plastikos chirurge Gabriele Latakaite - Čiulade: kada išties reikalingos plastinės operacijos

Šiame Watalook Podcast epizode kalbamės su žinoma plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytoja - Gabriele Latakaite - Čiulade.

SKAITYTI
Anželika Wojc - mylimiausia įžymybių ir nuotakų šukuosenų virtuozė

Šiame epizode kalbamės su didžiausias Lietuvos įžymybes bei nuotakas puošiančia ir šukuojančia - šukuosenų meistre Anželika Wojc.

SKAITYTI
Kas padėjo Justinai Gafaro prisikviesti (ir išlaikyti) sėkmę į savo grožio verslą

Šiame epizode kalbamės su ilgametę patirtį turinčia makiažo meistre ir grožio salono "GAFARO grožio namai" savininke - Justina Gafaro.

SKAITYTI
Blizgučių meistrė Dovilė Tiriūtė: apie iššūkius ir nušvitimus versle ir gyvenime

Šiame epizode kalbamės su makiažo meistre, o dabar geriau žinoma kaip nuomonės formuotoja ir Glitter Poetry įkūrėja - Dovile Tiriūte.

SKAITYTI
Renata Navickė: apie grožio verslą ir tai, ko klientas išties laukia tavo grožio kėdėje

Apie grožio verslo subtilybes, užskulisius bei iššūkius valdant grožio saloną - su Watalook Podcast pašnekove Renata Navicke.

SKAITYTI
Kas slypi už mados? Miglė Kazėnaitė apie mados tendencijas ir įvaizdžio subtilybes

Antrąjame Watalook Podcast epizode išgirsk apie mados antropologiją bei tendencijas iš Lietuvos įžimybių stilistės Miglės Kazėnaitės.

SKAITYTI
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Tapk Watalook Bendruomenės Nariu