Pasitikrink, ar išpildai šiuos penkis svarbiausius klientų lūkesčius

Rugilė Uždavinytė
2023-01-03
4 minutės
Instagram iconFacebook iconLinkedin icon

Išaušo nauja darbo diena, visi instrumentai žvilga, salono kėdė paruošta klientams. Apsilanko dar nematytas klientas. Tu, kaip visada, meistriškai atlieki kliento užsakytą paslaugą, klientas atsiskaito ir paleidžiamas namo. Viskas, rodos, puiku, bet štai slenka savaitės, jau mėnesis, o šis klientas taip ir nesugrįžta antram vizitui.
Kas galėjo nutikti? Juk procedūrą atlikai nepriekaištingai, klientas atrodė patenkintas!

Pažįstamas scenarijus?

🙄

Tiesa ta, jog tobulai atliktos paslaugos kartais nėra tai, ko išties tikėjosi tavo klientas. Grožio verslas yra visgi verslas. Čia egzistuoja daug svarbių kintamųjų – subtilių kliento poreikių, kuriuos visada reikėtų turėti omenyje norint, jog seni klientai niekada neapleistų, o nauji klientai visuomet sugrįžtų.

Kliaudamiesi mūsų ir meistrų patirtimi, išskyrėme penkias svarbiausias grožio verslo praktikas, paremtas grožio klientų poreikiais. Jeigu bijai, jog galbūt iki šiol dar nepadarei visko, kas įmanoma dėl savo klientų, skaityk toliau!

1. Klientus visada džiugina nuolaidos (arba patrauklūs procedūrų paketai)

Nesvarbu koks kliento kišenės dydis – visi mėgsta nuolaidas. Žinoma, egzistuoja tam tikras klientų tipas, kuriam kaina praktiškai neturi jokios svarbos (visgi žemiau pamatysime, kad tokiu atveju šie klientai teikia itin didelę svarbą kitiems faktoriams).

Vis dėl to grįžtant prie tų, kuriems kaina yra svarbus rodiklis, nuolaidos ar paslaugų paketai gali būti vienas iš puikių paskatinimų pasirinkti tave vietoje kito panašaus meistro. Jeigu nori būti tikras, kad klientas pasinaudos šia galimybe ir tikrai sugrįš, pasiūlyk jiems nuolaidą su sąlyga, jog klientas užsirašys kitam vizitui iškart po procedūros – prieš eidamas namo.

2. Užtikrink jaukią aplinką ir užmegzk bent minimalų ryšį su klientu jo pirmojo vizito metu

Statistika rodo, jog klientai yra labiau linkę sugrįžti, jei jiems buvo užtikrinta maloni patirtis lankantis tavo salone. Jauki aplinka, tavo nuoširdus dėmesys bei bendravimas (turėtų atitikti paties kliento komunikabilumą – tad nepersistenk!), pasiūlytos kavos puodelis – visa tai labai dažnai yra būtent tas pranašumas, kuris tave išskiria iš konkurentų, siūlančių tą pačią paslaugų kokybę.

Pasvarstyk, ar pats grįžtum pas meistrą, kurio salone jauteisi lyg būtum čia nepageidaujamas?

3. Pasiūlyk klientams užsirašyti į vizitus internetu

Lygiai kaip tave vargina klientų skambučiai ar žinutės, taip pat ir klientams dažnai yra keblu atrasti tinkamą momentą tau paskambinti. Abi pusės gali labai lengvai išvengti šio nepatogumo naudojantis Watalook grožio paslaugų registracijos platforma.

Aiškiai matydamas tavo užimtumą tavo Watalook puslapyje, klientas nėra įpareigotas tau skambinti ar rašyti, ir svarstyti, ar artimiausiu metu turėsi laisvų laikų. Beje, grožio meistrai teigia, jog jaunoji puošeivų karta apskritai linkusi vengti registruotis į vizitus telefonu – šį procesą jiems daug patogiau ir maloniau yra atlikti internetu.

4. Įsimink svarbias detales apie kiekvieną klientą

O kas sakė, jog grožio procedūros yra lengvas darbas? Darbas salone – toli gražu ne meditacija. Tai yra darbas su žmonėmis – individualiais klientais.
Todėl išties profesionalus ir dėmesingas meistras turėtų stengtis atsiminti kiekvieno kliento unikalią plaukų ar odos struktūrą ir problematiką, kliento mėgstamus plaukų dažymo kodus, stilius ir panašias detales. Tokiu būdu ne tik sutaupysi savo paties laiką, bet ir parodysi klientui, jog rūpiniesi jo išvaizdos būkle kaip įmanoma geriau.

Sunku atsiminti visas šias detales? Ne problema – individualias pastabas apie kiekvieną klientą gali susirašyti Watalook kliento kortelėje, prie komentarų skilties.

5. Šviesk savo klientus apie jų odos ar plaukų būklę, grožio įpročius ir jiems tinkančius produktus

Ir galiausiai – šiomis dienomis vis svarbesniu tampantis faktorius – klientų edukacija. Kaip žinia, į madą sugrįžta natūralumas ir odos bei plaukų sveikata. Turbūt pastebėjai, jog net ir produktų linijos pirkėjams suteikia vis daugiau informacijos apie jų produktų tinkamumą vienam ar kitam odos bei plaukų tipui.

Jeigu tikiesi puoselėti ilgalaikį ryšį su savo klientais tu, kaip meistras, taip pat neši atsakomybę padėti savo klientams rūpintis savo grožiu ir už salono ribų. Klientai ypač vertina tikslingus ir profesionalius meistro patarimus. Tai parodo tavo nuoširdų rūpestį, tad negailėk klientams naudingos ir tikslingos informacijos – tiek šnekučiuojantis salone, tiek skelbdamas įvairų turinį savo socialiniuose tinkluose.

Daugiau apie tai, kaip suteikti klientams kuo geresnę patirtį ir užtikrinti, jog jie sugrįš, gali sužinoti Watalook Podcast pokalbyje su grožio verslo edukatore Renata Navicke (@renata_navicke).

Panašūs įrašai

Kaip gudrumas ir tikėjimas savimi padėjo Victoriai Boro tapti grožio verslo sėkmės etalonu

Naujausiame Watalook epizode kalbiname vieną labiausiai įkvepiačių nagų verslo asmenybių - Victoria Boro, kuri dalijasi savo genialia išmintimi ir patirtimi

SKAITYTI
Gintarė Pribuišė - meistrė, tikinti, jog savo darbą būtina dirbti tik su meile

Gintarė Pribuišė - viena pavyzdingiausių permanentinio makiažo meistrių, visko pasiekusi tik ilgo ir kruopštaus darbo dėka

SKAITYTI
Nuo turizmo administravimo iki stilingiausio nagų salono Užupyje: Ievos Viščinytės istorija

Fingers Crossed Nails Studio įkūrėja Ieva Viščinytė dalijasi, ką jai teko pereiti, kad galiausiai įkurtų vieną stilingiausių nagų studijų Vilniuje.

SKAITYTI
Meistrė ir mokytoja iš didžiosios M: Polina Zinger apie Lietuvos nagų industriją

Viena populiariausių Watalook nagų meistrių ir mokytojų Polina Zinger pasakoja apie savo pašaukimą ir darbo principus

SKAITYTI
Klientų neatsiginantis barberis Ramūnas Pocius - apie žmogiškumą ir paprastumą versle

Vienas pirmųjų Klaipėdos barberių Ramūnas Pocius dalijasi apie savo verslą ir pagrindinius savo darbo principus - paprastumą ir žmogiškumą.

SKAITYTI
Indrė Širkienė - kaip susikurti savo identitetą ir jį komunikuoti grožio versle

Sužinok kaip ir nuo ko pradėti komunikuoti socialiniuose tinkluose, kokių klaidų nedaryti ir kaip surinkti didesnę auditoriją.

SKAITYTI
Kardinalūs karjeros posūkiai atsiperka: “Nagų Džiunglės” įkūrėjos Raimondos istorija

Šiame epizode kalbamės su ypač gerai žinoma Lietuvoje nagų meistre - Raimonda arba dar kitaip atpažįstama kaip Nagų Džiunglės.

SKAITYTI
Kaip nagų meistrė Greta Rum susikūrė savo grožio imperiją

Šiame epizode kalbamės su vieno pirmųjų grožio salonų, prisijungusių prie Watalook, savininke bei manikiūro meistre - Greta Rum.

SKAITYTI
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Tapk Watalook Bendruomenės Nariu