‍Sceninis įvaizdis pagal Laurą Vilimienę:  apie plaukų evoliuciją ir kodėl svarbu išsiskirti ant scenos‍

Laura Vilimienė
2023-04-04
3 minutes
Instagram iconFacebook iconLinkedin icon

Laura Vilimienė - viena ryškiausių Watalook plaukų meistrių, ne veltui save vadinanti Plaukų Fėja. Ir tai dar ne viskas: Laura taip pat yra sceninio įvaizdžio meistrė, dirbanti išskirtiniame Vilniaus grožio salone Pink Parlor, o jos darbus dažnai galime matyti net TV ekranuose.

Šiame straipsnyje Laurai suteikiame progą pačiai pristatyti atlikėjų įvaizdžio kūrimo ypatumus ir papasakoti, ką jai reiškia ši profesija.

 •••

Sceninis įvaizdis svarbus ne tik atlikėjams, bet ir visai mados evoliucijai

Kas daugiau jei ne muzikos scenos garsenybės daro didžiausią įtaką mūsų stiliui ir madai?

Scena - tai vieta, į kurią nukreiptos visos šviesos - tiek tiesiogine, tiek perkeltine prasme. Tad nenuostabu, jog garsūs atlikėjai neretai tampa mados šaukliais ir ikonomis, kurių sceninius ar kasdienius įvaizdžius akylai stebi visas pasaulis.

Išsiskirti iš minios norintiems muzikantams svarbu sukurti ir puoselėti savo unikalų, įsimintiną sceninį įvaizdį, nes jis sudaro didelę dalį jų sceninės personos. 

Ne naujiena, jog apranga yra svarbi įvaizdžio dalis, tačiau labai dažnai būtent šukuosenos tampa bene svarbiausiu ir labiausiai atpažįstamu sceninio įvaizdžio elementu.

Skirtingas muzikines eras galima atpažinti iš atlikėjų plaukų

Ko gero kiekvieną svarbiausią mados tendenciją žymi muzika, ir atvirkščiai - skirtingas muzikines eras lydi skirtingi stiliai. Tai neatskiriami kultūros elementai. Muzikos industrija buvo ta vieta, kur gimė daugybė iki šiandien aktualių plaukų tendencijų - nuo Elvis Presley pompadūro bei David Bowie mullet'o iki pat šių dienų.

Muzikantai visada buvo žinomi kaip maištautojai, kurie drąsiai trina ribas ir griauna nusistovėjusius standartus. Gėlių vaikų laikais kiekvienas roko scenos dievaitis plevėsavo ilgais plaukais. Po „Disco” laikų glamūrinės eros, bėgant metams šukuosenos pamažu vis labiau „pūtėsi”, kol galiausiai devintajame dešimtmetyje tarp merginų tapo norma madingi „dideli" bei pūsti plaukai, o roko grupės, tokios kaip „Bon Jovi“ ir „Poison“, puošėsi masyviomis suveltomis šukuosenomis. Savotiškai apsisukus mados ratui, 2000-ieji grįžo prie glotnių ir stilizuotų šukuosenų romantikos: nuo Justino Timberlake'o meistriškai sušukuotų plaukų iki ikoniškų Gwen Stefani retro garbanų. 

Šiandienos atlikėjai taip pat diktuoja mados pokyčius

Šiandien pastebiu drąsesnių ir netradicinių šukuosenų tendenciją tiek scenoje, tiek už jos ribų. Vis daugiau žmonių pasirenka drąsias ir unikalias šukuosenas kaip būdą išreikšti savo individualumą. Nuo ryškių neoninių spalvų iki roko dievaičių įkvėptų ir grįžtančių drąsių šukuosenų.

Idealus pastarųjų metų pavyzdys - Billie Eilish sugrąžintas mullet’as. Nors pasak žvaigždės, tai įvyko visai atsitiktinai, ši paskutinius dešimtmečius pajuokos objektu buvusi šukuosena staiga tapo karščiausiu užsakymu kirpyklose.

Nors muzikantai galėjo būti daugelio ikoniškiausių plaukų tendencijų pradininkai, akivaizdu, kad šios tendencijos turėjo ilgalaikį poveikį platesniam mados ir grožio pasauliui. Kadangi vis daugiau žmonių pasirenka drąsias ir netradicines šukuosenas, įdomu pagalvoti apie tai, kokios naujos tendencijos gali atsirasti ateinančiais metais. 

Pastebiu, jog žmonės tampa smalsesni ir drąsesni - naudodamiesi socialinėmis platformomis, žmonės nuolat susiduria su naujausiomis mados ir grožio tendencijomis ir yra labiau linkę rizikuoti savo išvaizda. 

Galų gale, nesvarbu, ar turite ką nors bendro su scena ar ne - plaukų stilius gali būti galinga saviraiškos ir kūrybiškumo priemonė kiekvienam.

Atlikėjo įvaizdžio kūrimas - didelė atsakomybė

Man kaip plaukų stilistei, sceninio įvaizdžio kūrimas sukuria unikalią galimybę panaudoti savo kūrybiškumą ir įgūdžius padedant muzikantams pasiekti norimą išvaizdą.

Dirbant šį darbą mano pagrindinė užduotis - suprasti asmeninį muzikanto prekės ženklą, jo muzikos stilių ir sceninę asmenybę, tam, jog sukurtas įvaizdis papildytų juos ir padėtų atlikėjui išsiskirti scenoje. Tokiu būdu atlikėjo plaukų stilius tampa menine išraiška ir jo identiteto dalimi. 

Sceninio įvaizdžio kūrėjams tenka dirbti nepastoviu grafiku ir nuolat taikytis prie muzikantų laisvo laiko. Kartais stengiuosi savo klientų-atlikėjų vizitus paskirti taip, jog tuo tarpu salone nebūtų pašalinių asmenų. Žymūs žmonės yra ir taip nuolatos varginami aplinkinių dėmesio, todėl dirbdama su klientais noriu jiems užtikrinti atpalaiduojančią ir neįpareigojančią aplinką.

Nesvarbu, kas mano sėdi mano salono kėdėje - muzikantas, drąsių idėjų kupina asmenybė ar įprastas klientas - aš jaučiu didžiulę pareigą prieš visus savo klientus.

Sceninio įvaizdžio kūrimo principai man yra lyg įskiepyti, todėl visada noriu padėti klientams atrasti savo stilių, nebijoti eksperimentuoti, nesivaikyti visuomenės standartų.

Kartais tai neįvyksta per vieną ar net kelis vizitus, kadangi turiu užsitarnauti jų pasitikėjimą, puoselėti draugystę bei padėti augti vienas kitam - tiek klientui, tiek man. 

Laura Vilimienė

Plaukų meistrė ir sceninių įvaizdžių kūrėja

Laura Vilimienė

Plaukų meistrė ir sceninių įvaizdžių kūrėja

Panašūs įrašai

Kaip gudrumas ir tikėjimas savimi padėjo Victoriai Boro tapti grožio verslo sėkmės etalonu

Naujausiame Watalook epizode kalbiname vieną labiausiai įkvepiačių nagų verslo asmenybių - Victoria Boro, kuri dalijasi savo genialia išmintimi ir patirtimi

SKAITYTI
Gintarė Pribuišė - meistrė, tikinti, jog savo darbą būtina dirbti tik su meile

Gintarė Pribuišė - viena pavyzdingiausių permanentinio makiažo meistrių, visko pasiekusi tik ilgo ir kruopštaus darbo dėka

SKAITYTI
Nuo turizmo administravimo iki stilingiausio nagų salono Užupyje: Ievos Viščinytės istorija

Fingers Crossed Nails Studio įkūrėja Ieva Viščinytė dalijasi, ką jai teko pereiti, kad galiausiai įkurtų vieną stilingiausių nagų studijų Vilniuje.

SKAITYTI
Meistrė ir mokytoja iš didžiosios M: Polina Zinger apie Lietuvos nagų industriją

Viena populiariausių Watalook nagų meistrių ir mokytojų Polina Zinger pasakoja apie savo pašaukimą ir darbo principus

SKAITYTI
Klientų neatsiginantis barberis Ramūnas Pocius - apie žmogiškumą ir paprastumą versle

Vienas pirmųjų Klaipėdos barberių Ramūnas Pocius dalijasi apie savo verslą ir pagrindinius savo darbo principus - paprastumą ir žmogiškumą.

SKAITYTI
Indrė Širkienė - kaip susikurti savo identitetą ir jį komunikuoti grožio versle

Sužinok kaip ir nuo ko pradėti komunikuoti socialiniuose tinkluose, kokių klaidų nedaryti ir kaip surinkti didesnę auditoriją.

SKAITYTI
Kardinalūs karjeros posūkiai atsiperka: “Nagų Džiunglės” įkūrėjos Raimondos istorija

Šiame epizode kalbamės su ypač gerai žinoma Lietuvoje nagų meistre - Raimonda arba dar kitaip atpažįstama kaip Nagų Džiunglės.

SKAITYTI
Kaip nagų meistrė Greta Rum susikūrė savo grožio imperiją

Šiame epizode kalbamės su vieno pirmųjų grožio salonų, prisijungusių prie Watalook, savininke bei manikiūro meistre - Greta Rum.

SKAITYTI
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Tapk Watalook Bendruomenės Nariu